Честит Рожден Ден, Мечо Пух

„Има само едно нещо, което e по-хубаво от гърненце с мед……. и това са две гърненца с мед!”
Честит Рожден Ден, Мечо Пух!

funk
На 16.01.2016 г. Екипът на ЦОП Балчик съвместно със служители от Библиотеката при Народно читалище „П. Хилендарски” гр. Балчик организираха и проведоха презентация и творческо ателие по случай 135 години от рождението на Алън Милн автор на историите за Мечо Пух и неговите верни приятели, които са едни от най-обичаните герои на малки, големи и още по-големи момичета и момчета от всички точки на земното кълбо.
Участие в мероприятието взеха деца от града и потребители на ЦОП. От презентацията децата научиха, че историите за Мечо Пух А. Милн измисля за своя син Кристофър Робин, който е роден през 1920 г. Приказките за Мечо Пух и неговите приятели той разказва за лека нощ. Герои стават играчките на Кристофър както и самия той. Мечо Пух и неговите верни приятели са неизчерпаем източник на умни мисли  за живота, любовта, приятелството, които на пръв поглед са забавни и наивни, но всъщност носят дълбок философски смисъл. Презентацията завърши с любими и незабравими фрази от които всички ние можем да се поучим:
”Понякога… – каза Пух – най-малките неща, заемат най-голямо място в сърцето ти! Малко Внимание, малко Мисъл за другите — и всичко би изглеждало иначе!”
След това децата взеха участие в Арт ателие в което имаха възможност да рисуват и оцветяват на тема Мечо Пух и неговите приятели. Всяко дете получи глинено гърненце което трябваше да изрисува и украси според своята нагласа креативност и творчество.
Мероприятието протече с много настроение, позитивизъм, доброта и уважение към човека до теб – послания които носи говорещото малко плюшено мече във времето и предава от поколе на поколение.

– Как се пише любов? – попита Прасчо.
– Тя не се пише, тя се чувства… – отвърна Пух.