КУЛИНАРНО АТЕЛИЕ В ЦСРИ И ЦОП БАЛЧИК

На 17.08.2023г. Център за социална рехабилитация и интеграция – град Балчик и Център за обществена подкрепа гр. Балчик, част от голямото семейство на СОНИК СТАРТ, проведоха следващата си дейност от Лятна ваканционна програма. Темата този път беше „Кулинарно ателие с кулинарни техники и вкусни изненади.“

Винаги, когато става въпрос за вкусно хапване и кулинарни изкушения, децата са най-ентусиазирани и доволни. С предварително подготвени продукти и различни кухненски пособия и материали започна „Кулинарното шоу на децата от ЦОП и ЦСРИ – Балчик“.

Първо като истински готвачи си направиха шапките, а след това създадоха и менюто – сандвичи, коктейлни хапки и сладки изкушения. С помощта на екипите от двата центъра, те създадоха вкусни шедьоври на кулинарията, украсяваха, рязаха и подреждаха. На масата грейнаха различни блюда с изглеждащи, като за кулинарна изложба вкусотии. Децата се забавляваха и заслужено накрая здраво си похапнаха. На всички бяха раздадени грамоти за „шеф-готвачи“ и „кулинарни специалисти“.