Изработване на аксесоари и сувенири от рециклирани материали

Лятната ваканционна програма на социалните услуги на СОНИК СТАРТ продължи с поредната инициатива „Изработване на аксесоари и сувенири от рециклирани материали“.

В мероприятието се включиха потребителите от Център за обществена подкрепа, Център за социална рехабилитация и интеграция и Център за настанява от семеен тип гр. Балчик .

Специални гости на събитието бяха младежи, читатели и служители на Библиотека при НЧ „Паисий Хилендарски – 1870“ – Балчик.

Сръчните деца сътвориха прекрасни аксесоари и сувенири от рециклирани материали. Използваха пластмасови бутилки  сламки, картон, дървени пръчици и много други рециклеруеми материали. Всички деца вложиха много креативност и въображение. Сръчните им ръчички сътвориха моливници, пъстри бижута, емотикони и различни животни като прасенца, акули, костенурки.

Специалистите от социалните услуги на СОНИК СТАРТ бяха неотлъчно до тях и им помагаха със съвети и идей за изработването на отделните детайли. Децата се забавляваха и в края на инициативата всяко си тръгна с изработеното от него изделие. През цялото време усмивките не слизаха от лицата им. Създадоха се нови приятелства и незабравими моменти.